Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Nytt hotellkonsept som del av nye Qvartal 1

Oksøy Eiendom signerer hotellavtale med Citybox og på 165 nye rom satt til å åpne i 2024. Dette nye hotellet i Qvartal 1 blir en del av Oksøys Eiendoms planlagte utvikling i det sydvestre hjørnet av Kristiansands sentrum - Kvadraturen. Etter ombygging vil kvartalet bli et av byens mest spennende områder. I tillegg til hotellet er det tiltenkt nye boliger, butikker, kafeer, treningssenter og kontorlokaler. Totalt byggevolum i kvartal 1 øker fra dagens 8430 kvadratmeter til 25.450 kvadratmeter. Det skal bygges 126 boliger i ulike størrelser, samt nye forretninger på gateplan.

- Vi er utrolig glade over denne spennende avtalen med Oksøy Eiendom. Citybox Kristiansand vil bli et fantastisk hotell, med en utrolig flott beliggenhet. Vi har lenge sett etter et prosjekt i denne byen. Vi er imidlertid avhengig av en gitt størrelse for å sikre god drift. I denne avtalen klaffer alt, forteller Martin Smith-Sivertsen, styreleder i Citybox, og fortsetter: 

- Kristiansand er en fin by med mange interessante sider. Det er solskinnsbyen helt i syd, regionhovedstaden, kulturbyen, kunnskapsbyen og ikke minst - det er en super ferieby! Citybox har et godt grep om både turister og yrkesreisende, og i Kristiansand kan vi med denne etableringen ønske begge kategorier velkommen til et attraktivt tilbud, mener Smith-Sivertsen. 

Arild Skeie, daglig leder i Oksøy Eiendom, setter også pris på samarbeidet. 

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått til en langsiktig leieavtale med Citybox. Den nyskapende kjeden kan allerede vise til en høy beleggsprosent. Det satses både internasjonalt og nasjonalt – med et spennende og gjennomført konsept. Vi tror virkelig Kristiansand vil være tjent med et slik hotelltilbud, sier han.


Citybox er en voksende hotellkjede med hovedbase i Bergen, som i byggeperioden frem til 2024 også vil gjenopplive og drifte tidligere Yess!-hotell. Navnet blir «Citybox Lite»:

- Dette midlertidige hotellet vil ha 69 rom fordelt på enkelt-, dobbelt- og familierom. Og prisene vil være i det nedre sjiktet. Flere av rommene vil ha inntil seks sengeplasser tilpasset et økende familiemarked. 

- Interessen for hotelletablering i sentrum av Kristiansand har vært og er stor. Etter at Yess! Hotell opphørte har vi fått mange henvendelser fra hotellkjeder. Vi ser dog at alle potensielle aktører har vært klare på at eksisterende kapasitet på Yess! ikke vil gi rasjonell drift. Til det trengs en større utvidelse. Og det åpner den nye reguleringsplanen nå for, forklarer Arild Skeie. 

- Vi har vært i dialog med Oksøy Eiendom i en tid nå og er glad for å ha kommet til en enighet om å ta over driften midlertidig frem til det nye hotellet åpner i 2024. Per nå finnes det ingen fullverdige lavprishotell i Kristiansand selv om det i høysesongen er et skrikende behov for rimelig overnatting i byen. Her vil vi kunne tilby effektive rom til en rimelig pris kombinert med en supersentral beliggenhet, sier administrerende direktør i Citybox, Eivind Hjulstad, og sier følgende avslutningsvis:

- Citybox Lite vil ikke bli et fullverdig Citybox-hotell før 2024, men hotellet er i god stand. Vi er nå i gang med å gjøre små endringer for å få hotellet mer i tråd med vårt konsept og klart til sommeren. Vi vil blant annet få på plass innsjekkingsterminaler og et enkelt gjestekjøkken.

Illustrasjonsfoto fra et av hotellene til Citybox.

Illustrasjonsfoto fra et av hotellene til Citybox.

Illustrasjonsfoto fra et av hotellene til Citybox.

Illustrasjonsfoto fra et av hotellene til Citybox.