Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

«Kongens» - årets bygg!

For noen år siden var vår renovering av «Kasernen» nominert til byggeprisen i Kristiansand. Men vi i Oksøy Eiendom nådde ikke helt til topps. Derfor var det ekstra hyggelig at vårt prosjekt med å rehabilitere Kongensgate skole nå i 2020 ble tildelt denne gjeve prisen.

I en omtale i avisen Fædrelandsvennen roser kommunens plan- og bygningssjef Venke Moe, som også er sekretær for juryen bak tildelingen, prosjektet. Hun sier følgende om det omfattende arbeidet med å tilbakeføre et av Kvadraturens historiske bygg til en velfortjent fordums storhet.  Og fremhever spesielt forvandlingen av den gamle turnhallen til restaurant Smag & Behag.

"Resultatet er blitt bedre enn det noen gang kunne drømme om. Et fantastisk rom, nå med mesanin og egen vinkjeller. For de som har levd seg inn i Harry Potters univers er belysningen i restauranten en gjenopplevelse av de flyvende ballene".

Juryen begrunner sitt valg med blant annet dette:

«Eierne har både fått til et vakkert og funksjonelt resultat, samtidig som de har vært flinke til å respektere og la seg engasjere av historien til bygningene. Engasjementet er tydelig, og det er veldig passende at studenter får mulighet til å bo i den gamle skolen. Historiske detaljer krydrer prosjektet med en gymsal renovert med synlig takkonstruksjon og teglvegger. Med materialvalget har utbygger også sørget for at byggebransjen får vist frem arbeider av høy kvalitet».

Og ifølge plan- og bygningssjef Venke Moe er Kongensgate skole med tilstøtende Olav V´s plass, der Kristiansand kommune har vært en svært så aktiv part med bidrag fra oss, både et forbilde og flott prosjekt innen området byreparasjon!