Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Stor aktivitet – oppkjøp på Lund!

Oksøy Eiendom har i den senere tid utvidet sitt eierskap på Lund. Flere eiendommer er ervervet – og nå er det til sammen 13 bygg med et tomteareal på 39.589 kvm i porteføljen. Dette er et areal fire ganger så stort som stadionanlegget til fotballklubben Start, «Sør Arena». Oksøy Eiendom er for øvrig bidragsyter til en bredere planlagt utbygging i området – som har fått navnet «Lund Sentrum».

Det kan ikke legges skjul på at mye av den næringsmessige bygningsmassen i bydelen vel har sett sine beste dager – og er modent for transformering. Og i flere år har Oksøy posisjonert seg for investeringer. Fra tidligere tider har Lund som nevnt vært preget av industriell virksomhet. Deler har allerede fått endret bruk. Et stort leilighetsbygg, i regi av Kristiansand Næringsselskap, er allerede under oppføring vis avis Starthallen - kombinert med et torg i sin midte.

- Interessen viser seg stor blant boligkjøpere bekreftet av KNAS-prosjektet som kan vise til gode salgstall. Her finnes også næringskunder i form av butikker, bakeri og spisesteder. Området er nær Kristiansands bykjerne, samtidig som denne delen av Lund har sin egen strandsone mot Topdalsfjorden, forteller daglig leder i Oksøy Eiendom, Arild Skeie.

Dette er ikke det eneste prosjektet av slik karakter som Oksøy Eiendom er involvert i for tiden. Arbeidet pågår med en markant rehabilitering «Qvartal 1» nær Jernbanetomta i Kvadraturen. Tegninger er på plass for et nytt leilighetskompleks ved elven Otras bredde. Dette bygget på den gamle «Sylinderservice-tomta», med et felles svømmebasseng, blir nabo til Tangen videregående skole. Og ved Gimleveien er man et godt stykke vei på vei i oppføringen av leilighetsbygget etter rivingen av det gamle aldershjemmet. Fredelig – med en idyllisk frukthave utenfor..

- Det er ikke anledning å bygge noe mer her. Det har flere av dem som allerede har kjøpt uttrykt tilfredshet med. Dessuten – Gimle Gård er byens flotteste rekreasjonsområde, avslutter prosjektleder Frederik Jacobsen.

Et nytt staselig leilighetsbygg reiser seg ved Gimleveien. Populært område det også – for det er ikke mange usolgte enheter igjen.

Et nytt staselig leilighetsbygg reiser seg ved Gimleveien. Populært område det også – for det er ikke mange usolgte enheter igjen.

"Qvartal1" er under utvikling nær den nye Jernbanetomta.

"Qvartal1" er under utvikling nær den nye Jernbanetomta.