Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Stortrives - og går for 100!

Sweco er et gigantisk, globalt konsulentselskap med rundt 17.000 ansatte. På den bakgrunn virker kanskje ikke akkurat nåværende totalt 83 ansatte i bedriftens sørlige region som et tallmessig imponerende bidrag. Men som det heter i ordtaket: Mange bekker små, gjør en stor å».

Og leder for Sweco Sør, Øystein Østerhus (bildet over), kan glede seg over kontinuerlig vekst i oppdragsmengden - og følgelig behov for en økning av ansatte. Med 17 flere i staben vil man nå målet, i denne omgang, på 100. Flere stillingsannonser er ute. Og nykommerne er det også plass til på Lund i Kristiansand med et samlet gulvareal på rundt 1.500kvm, utvidet etter hvert. Innflyttingen skjedde allerede i mai 2008.

- Vi var så heldige den gang å få oppgaven med å prosjektere Ægirsvei 10b for eier og utvikler Oksøy Eiendom - og ble etter oppføringen leietaker i bygget. Vårt mer eller mindre kontinuerlige behov for flere kontorplasser har alltid blitt møtt med forståelse og kreative løsninger, forteller Østerhus og legger til at Sweco´s oppdrag for Oksøy Eiendom også omfattet flere andre prosjekter - slik som nylig rehabiliterte Kongensgate skole. En fullstendig oppfrisking av den gamle bygningsmassen og nytt leilighetsbygg i den tidligere skolegården. Sluttresultatet har høstet lovord og har for mange blitt et forbilde for hvordan transformasjoner i Kristiansands bykjerne bør gjennomføres.

-  Vi setter stor pris på profesjonalismen til Oksøy Eiendom: Underleverandører består av et godt innarbeidet fast «team» med kanskje det viktigste av alt - håndplukkede folk du virkelig kan stole på, mener han. Nå holder vi bl a på med utvikling av Kvartal 1 (K1) med partene Oksøy Eiendom og Gumpen Eiendom.

Lyse og trivelige lokaler er viktig for at folk skal trives på jobb. Og Øystein Østerhus er meget fornøyd med hvordan utleier Oksøy Eiendom tilrettelegger lokalitetene.

Lyse og trivelige lokaler er viktig for at folk skal trives på jobb. Og Øystein Østerhus er meget fornøyd med hvordan utleier Oksøy Eiendom tilrettelegger lokalitetene.

Små ting som slike plakater i oppgangen skaper litt ekstra trivsel.

Små ting som slike plakater i oppgangen skaper litt ekstra trivsel.

Swecos arbeidsfelt er imidlertid mye mer enn bare bygg og eiendom for private og offentlige byggherrer.

- Det er vel nesten enklere å fortelle om hva vi ikke driver innen teknisk konsulent virksomhet, smiler Østerhus - og forklarer videre om virksomhet og noen større prosjekter:

- Vannkraft-avdelingen har blant annet gjennomført Iveland kraftverk og i senere tid dam/tunnel knyttet til Agder Energi og Skjerka/Åseral Nord. Mens infrastrukturavdelingen på sin side har flere engasjement knyttet til strekninger i E39-utbedringen mellom Kristiansand og Flekkefjord. Et tredje område er FDV, forvaltning, drift og vedlikehold. Dette innebærer tjenester for å ivareta prosjekter fra vugge til grav, forteller han - og viser vei i et moderne kontorlandskap - i to etasjer. For å ta hensyn til ulike generasjoners ønsker, er det et såkalt 50/50-konsept der halvparten har cellekontorer, mens den andre halvparten utgjør flere mindre åpne landskap. I skrivende stund lukkes en takterrasse med store vindusflater. Det skal bli enda et møterom og utvidet kantine. Sjøutsikten herfra preges imidlertid av godt voksent produksjonsfartøy i Kongsgårdbukta. Det har ikke falt i god jord hos en del private beboere i nærheten. Regionleder Øystein Østerhus ser imidlertid litt annerledes på det.
- Det er fint at det skjer noe i området. Det skaper arbeidsplasser for regionen og oss, avslutter en fornøyd regionleder - og leietaker.

Øystein Østerhus foran bygget i Ægirsvei i næringsområdet på Lund I Kristiansand.

Øystein Østerhus foran bygget i Ægirsvei i næringsområdet på Lund I Kristiansand.